Guest Post {Debbie - In whirl of Inspiration}

by - June 06, 2012

Guest posting! Μόδα στα ξένα μπλογκς, είπα να το δοκιμάσω και εγώ! 

Πρώτη λοιπόν φιλοξενούμενη είναι η  Δέσποινα (και είναι καλά) και είναι η κάτοχος του ιστολογίου "In Whirl of Inspiration"! Πολύ περιεκτικά σε αυτό την ημέρα σερβίρεται κομφετί, κατασκευές, νοστιμιές αλμυρές και γλυκές και το βράδυ βιβλία, ταινίες και μουσική. Και ότι άλλο μας προκύψει. Και αγάπη, πολύ αγάπη! :)

***
Γειά σας παιδιά! Είμαι η Ντέμπι απο το In whirl of Inspiration και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Βιβίκα σήμερα μου εμπιστεύτηκε τους αναγνώστες της, ναι εσάς εννοώ! Ευχαριστώ πάρα πολύ Βιβίκα! :)
 
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές και ιδέες για DIY ή αλλιώς κάντο-μόνος-σου. Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες.

*φτιάξτε κολιέ από καρούλια κλωστής*
Αρχικά να πω πως είμαι από τους αναβλητικούς τύπους που υπάρχουν, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο για έναν χειροτεχνιο-δημιουργό. Λοιπόν ορίστε τι κάνω για να καταπολεμήσω το κουσούρι μου αυτό:

- αρχικά έχω ένα μπλοκάκι όπου σημειώνω όλες μου τις ιδέες για μελλοντικές κατασκευές, λεπτομερώς,
- κάνω μια λίστα με τις κατασκευές που θέλω να κάνω μέσα στην εβδομάδα και
- σιγουρεύομαι ότι έχω όλα τα απαραίτητα υλικά πριν ξεκινήσω, διαφορετικά έχουμε την πρώτη μας αναβολή για άλλη φορά. :)

*φτιαξτε σιρόπι με γεύση για τον καφέ σας*
Και θα μου πείτε, ωραία έχω οργανωθεί αλλά τι να φτιάξω;
-Και έρχομαι να σας πω, παρατηρείστε γύρω σας, η έμπνευση είναι παντού εκεί έξω. Στις σελίδες των περιοδικών που διαβάζετε, στις διακοσμήσεις των μαγαζιών που συχνάζετε, στις στιλιστικές επιλογές των περαστικών, στις διαφημιστικές πινακίδες στη στάση του λεωφορείου στα πάντα. (Γι' αυτό και πρέπει πάντα, πάντα, πάντα να κουβαλάτε ένα σημειωματάριο μαζί σας, ποιός περιμένει να πάει σπίτι για να σημειώσει την τέλεια ιδέα του; )
- Δεν χρειάζεται επίσης να αντιγράφετε επακριβώς ότι βλέπετε. Αυτοσχεδιάστε, βάλτε το προσωπικό σας στοιχείο στην δημιουργία σας να μπορείτε περήφανα να λέτε ότι είναι κάτι δικό σας.
-Επίσης γυρίστε το μυαλό σας στην κάντο-μόνος-σου ρύθμιση. Όταν βλέπετε κάτι αναλύστε το στα απλά του υλικά, σκεφτείτε αν θα μπορούσατε να το φτιάξετε και εσείς, αν χρειάζεται τεχνογνωσία που δεν έχετε, αν μπορείτε να το απλοποιήσετε για να το φτιάξετε πιο εύκολα, αν είναι ακριβές οι πρώτε ύλες για να φτιαχτεί.
-Οι κατασκευές σας μπορεί να είναι πρακτικές και χρήσιμες. Πχ. Οργανώστε τα μπαχαρικά σας βάζοντας στα βαζάκια όμορφα καρτελάκια.
-Μην προσπαθείτε να φτιάξετε από το μηδέν πάντα κάτι, πάρτε απλά και συνηθισμένα αντικείμενα από το σπίτι σας και κάντε τα λίγο πιο ιδιαίτερα. Πχ ένα παλιό κολιέ που δεν το φοράτε άλλο βάψτε το με χρωματιστό σπρέι.
- Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Pinterest κάντε αμέσως έναν και να τον επισκέπτεστε συχνά. Είναι κάτι σαν ονλάιν πίνακας ανακοινώσεων στον οποίο θα καρφιτσώνετε ότι σας εμνέει.
- Μην σκέφτεστε μόνο φιλόδοξα, πανδύσκολα diys που αν δεν καταφέρετε θα σας
απογοητεύσουν. Ξεκινήστε από τα εύκολα και μετά από τις πρώτες επιτυχίες θα συνεχίσετε στα πιο δύσκολα πρότζεκτ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με αίσθημα ότι μπορεί να τα καταφέρετε!
-Διασκεδάστε! Όλη η ουσία των κατασκευών έγκειται στη απόλαυση της διαδικασίας. Ίσως να μην είναι πολύ επιτυχημένα όλα τα έργα σας, αν όμως χαρείτε την προσπάθειά σας, θα αποδειχτεί μια κερδοφόρα για εσάς εμπειρία. Θα μάθτε τι να αποφύγετε την επόμενη φορά και τι να προσέξετε.

Και πως θα μπορούσα να σας αφήσω χωρίς κάποια ιστολόγια  με πραγματικά πολύ καλές ιδέες; Όπως το Poppy talk, ή  το Design Sponge, ή το Creature Comfort; Ή ακόμα το Pair & a Spare, και το C&C;

*φτιάξτε μια γυάλα με βρύα και φτέρες*
Αυτά είναι κάποια απλά βήματα για τον κόσμο των κατασκευών, είναι μαγικός αλήθεια, μην διστάσετε να μας κάνετε παρέα διασκεδάζουμε πολύ σε αυτόν είναι η αλήθεια! Και αν σας ενέπνευσα να καταπιαστείτε με κάτι δημιουργικό, θα ήταν πραγματικά χαρά μου!
αγάπες, Ντέμπι

***
Ευχαριστώ πολύ-πολύ καλή μου Ντέμπι! Σας άρεσε η ιδέα του guest-posting; Ποια θέλει να είναι η επόμενη; Όποια θέλει ας μου στείλει ένα μέιλ στο vivika87 [at] gmail.com για λεπτομέριες! 
Φιλιά

You May Also Like

12 σχόλια

  1. Εγώ θέλω να είμαι η επόμενη! (Νταξει κακό, κακό το παίρνω πίσω)
    Όμορφο που δείχνει στο μπλογκ σουυ... :)

    ReplyDelete
  2. ΩΡΑΙΑ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙ.
    ΤΑ ΔΕ ΖΩΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ
    Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    ReplyDelete
  3. Μπράβο, Βιβίκα, πολύ ωραία ιδέα. Και η Ντέμπι έχει πολύ όμορφο μπλογκ, πράγματι. Έγινα ήδη μέλος.

    ReplyDelete
  4. Ααααα.....πολύ ωραία ιδέα!!!!!!
    Αναμένουμε την επόμενη!

    ReplyDelete
  5. Πολύ όμορφη ιδέα!! Την βλέπω κι εγώ στα ξένα blog!! Χάρηκα που μας γνώρισες την Ντέμπι! Μας έδωσε πολύ όμορφες συμβουλές!! Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Καλο μηνα και παλι.Βιβη συγχαρητηρια για την ιδεα του post hosting, μου αρεσε πολυ(συνεχισε το ειναι ενδιαφερον).Οπως και οι ιδεες της Ντεμπυ,που μου εδωσε εμπνευση για αυριο.Μπραβο σας!

    ReplyDelete
  7. Μπράβο, Βιβίκα, ωραία ιδέα το blog hosting!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  8. Πολύ ωραία η ιδέα σου Vivika!!!Έκανα ήδη follow στο blog της Debbie!!!Με το σημερινό post μας έδωσε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές!!!Θα σκεφτώ και εγώ κάτι που θέλω να παρουσιάσω και να με έχεις στα υπόψιν ως guest :) Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Πολύ καλή η ιδέα σου , Βιβίκα! Καλή συνέχεια να 'χεις! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. πολύ ωραία ιδέα.......

    ReplyDelete
  11. Ωραία ιδέα Βιβίκα!! Γνωρίσαμε έτσι και την Ντέπυ!!
    Φεύγω αμέσως για το μπλόγκ της!!

    ReplyDelete